Διονύσου 22, 152 34 Χαλάνδρι Αττικής | Τηλέφωνο: 210 6812433 | email: mail@1lyk-chalandr.att.sch.gr

1ο ΓΕΛ Χαλανδρίου

1ο ΓΕΛ Χαλανδρίου – "Καλλισπέρειο"

Το Ιστορικό Λύκειο του Χαλανδρίου

Σχολικός Ψυχολόγος

School Counselor The Noun Project.svg

Το σχολείο μας από σήμερα διαθέτει ψυχολόγο, την κα Μαρία Σαριδάκη. Οι μαθητές μπορούν να προγραμματίζουν συναντήσεις κάθε Δευτέρα, όμως πρέπει να υπάρχει η έγγραφη συναίνεση του γονέα. Το έντυπο συναίνεσης θα το βρείτε ΕΔΩ.

Ακολουθεί το μήνυμα της ψυχολόγου μας.

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Ονομάζομαι Σαριδάκη Μαρία και επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω για την τοποθέτηση μου, ως Ψυχολόγος, στο 1o Λύκειο Χαλανδρίου.

Το έργο ενός Ψυχολόγου στοχεύει στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση, για την ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας, προκειμένου μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την προστασία της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Επιπλέον στόχος είναι η αρμονική συνεργασία με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τις οικογένειες, για την καλύτερη και αποδοτικότερη υποστήριξη των παιδιών.

Οι ατομικές συναντήσεις των μαθητών με την Ψυχολόγο απαιτούν την έγγραφη συναίνεση του γονέα. Για το λόγο αυτό επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης, το οποίο και θα πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο στο σχολείο.

Προκειμένου να οριστεί συνάντηση μαζί μου μπορείτε να στέλνετε email στο saridakimarieta@yahoo.gr ή να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το σχολείο. Οι συναντήσεις θα προγραμματίζονται κάθε Δευτέρα (ημέρα επίσκεψής μου στο σχολείο) και ώρες 9.05-13.25.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεργασία της Ψυχολόγου με κάθε ενδιαφερόμενο γίνεται σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Ψυχολόγων. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι τηρείται το απόρρητο και η εμπιστευτικότητα. Εξαιρέσεις γίνονται σε περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια του/της μαθητή/τριας ή η ασφάλεια τρίτων ή λόγω νομικής υποχρέωσης.

Ευελπιστώ ότι θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία και θα έχουμε μια άριστη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς!

Με εκτίμηση,
Σαριδάκη Μαρία,
Ψυχολόγος